Urządzenia i Akcesoria
Słodko-ostry sos chili
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 słoiki
Składniki
-
25 g skrobi ziemniaczanej25 g skrobi kukurydzianej
-
270 g wody
-
2 ząbki czosnku
-
30 g czerwonych papryczek chili, świeżych (z gniazdami nasiennymi), pokrojonych na kawałki
-
100 g octu ryżowego
-
200 g cukru
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
0 g
Kalorie
1916 kJ /
457 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
112 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA ZIMNO
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos BBQ
30 Min
Koreański sos BBQ
25 Min
Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym
1 Std. 50 Min
Musztarda
36 Std. 10 Min
Sambal oelek
15 Min
Orientalny sos słodko-kwaśny
15 Min
Sos barbecue (BBQ)
10 Min
Sos paprykowy à la Ajvar
55 Min
Ketchup z cukinii
1 Std.
Kimchi
49 Std. 40 Min
Kurczak generała Tso
40 Min
Kurczak po koreańsku
30 Min